Nick Grantham 27-28/10/18

Kurs - Practical Application of Strength and Conditioning During Injury Rehabilitation

 

Välkommen 27-28 oktober till Malmö Idrottsklinik när vi organiserar en kurs under Nick Grantham i design av träningsprogram och styrka för idrottsmedicin. 

Nick är en mycket meriterad Strength and Conditioning coach från Storbritannien och en av grundarna till United Kingdom Strength and Conditioning Association . Han har arbetat med prestation- och styrketräning på olympisk, europeisk och internationell nivå och är en eftersökt föreläsare bland professionella klubbar.   

I kursen tar Nick sina kunskaper kring optimal belastning och träning för prestation och applicerar dem på rehabilitering för att terapeuter inom idrottsmedicin bättre ska kunna vägleda våra patienter vidare i hållbar belastning, och brygga glappet mellan rehabilitering och träning. Ämnen som behandlas i kursen är bland annat:

  • Force Velocity-kurvan - djupdykning i hur explosivitet kontra belastning kan manipuleras för att förbättra resultat av rehabilitering.

  • Repetitions-spann - hur olika reps/sets och belastning skapar olika träningsrespons och fysisk anpassning.

  • Dosering - hur du kan intelligent designa träning över tid för att uppnå önskat resultat.

Stor praktisk del utlovas där övningar och tillhörande progressioner och regressioner gås igenom. Kursen är öppen för rehabiliteringspersonal och tränare. 

Mer information:

Kostnad: 3500 sek exkl moms. Kaffe och fika ingår. Anmälan är bindande. 

Anmälan sker via www.malmoidrottsklinik.se/kursanmalan

Vid frågor kontakta gärna oss info@malmoidrottsklinik.se

Läs mer om Nick på www.nickgrantham.com eller lyssna på någon av de podcasts han gästat, till exempel Physio Matters (http://chewshealth.co.uk/tpmpsession43/)